lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

Hej!

Nu är det påsk och tiden går ju så fort så innan påsken är över måste jag ju visa mitt lilla fågelhus jag har gjort. Det är efter en mall som finns HÄR och jag har använt ett ljusgult omönstrat papper som bas, sen stämplade jag små lila blommor på de stora sidorna. Taket är wellpapp och där har jag satt två öljetter och ett lila band så man kan hänga det lilla huset någonstans. Satte även ett vitt papper att skriva på om man vill ge bort huset. Stämplarna är från stämpelkällan: Påskkycklingar på ägg (använde bara huvudet), Påsktuppen Herbert liten, Påskkycklingen Pim liten och Påskfjäder liten topp åt vänster. På sidorna satte jag gräs som Herbert och Pim kan traska runt i :) Alla kanter är chalkade.







Just det! Höll nästan på att glömma. Stämpelkällan har en utmaning just nu som pågår till den 28 april där man kan vinna 500 kr i presentkort. Gör något påskigt i lila och gult med stämpelmotiv från Stämpelkällan och du kan vara med i utmaningen. Klicka HÄR för mer info.

Glad Påsk allihop!

/Elli

fredag 15 april 2011

Utmaningar!

Hej! Jag har gjort ett krya på dig-kort som passar två utmaningar som jag tänkte vara med i:

Den ena är hos Cupcake Craft Challenges som har temat Doctors and nurses och där tycker jag denna lilla trolltjej passar in bra med sin lilla väska :)

Och den andra utmaningen är hos Sketchy Colors som har temat lila, turkost och grönt.

Jag har använt två stämplar från Stämpelkällan: Trolla krya på dig och Trollas nalle. Trolla är målad med akvarellpennor. Jag använde turkos och lila cardstock och tre olika designpapper, alla köpta på Mixen. En blomma med lite stickles på i ena hörnet.


/Elli

onsdag 13 april 2011

Snäckor!

God kväll!

Den här veckan är det mitt lags tur att göra ett alster med veckans stämpel på Stämpelkällan och det är Snäcka och tång det gäller. Och dessutom har jag hittat en utmaning som passar perfekt, nämligen Cute Card Thursdays utmaning Totally Tropical! Så här blev kortet:



Jag har som vanligt målat med akvarellpennor. Använt restbitar av blå och beige cardstock, därav storleken på kortet. Sen lite stickles och som krona på verket: riktiga snäckor :) Jag hade en påse snäckor liggande från en utlandsresa och där i fanns det rätt många som var i lagom storlek och dom har jag fäst med gluedots, funkade jättebra. Den gröna swirlen hade jag kvar sen jag lånade Madame Inks cuttlebug för länge sen, tack tack :)

Nu är det dags för Greys Anatomy! Tack å hej!

/Elli

Grattiskort med tillhörande tutorial

Hej!

När jag målar stämpelmotiv använder jag numera alltid akvarellpennor för jag tycker det är ett väldigt roligt sätt att måla på. Och nu har jag gjort en liten tutorial som visar hur man kan gå tillväga när man målar med dom här pennorna. Den hittar ni HÄR bland alla andra Tuesday Tips på Stämpelkällans blogg. Så gå dit och låt er inspireras av både mitt och de andra tjejernas tips vettja!

Här är kortet jag gjorde i samband med den tutorialen:
Kortet var till min pappa som fyllde år så jag gjorde det väldigt avskalat och utan krusiduller :) Beige cardstock som bas, ett grönt cardstock och sen ett grått mönstrat papper från Panduro. Använde också lite skräpbitar av ett grönt, prickigt papper från Panduro som jag rev ändarna på och chalkade kanterna. Två antikbruna brads håller fast dom. Stämplarna är Blomsterhörna 1 från Stämpelkällan samt en grattisstämpel köpt på Mixen.

/Elli

måndag 11 april 2011

Våren är här!

Nu är våren äntligen här och vi har varit på inte mindre än två korvgrillningar i härligt soligt vårväder. Det är min mamma och hennes sambo som har fixat med rishögar och samlat ihop nära och kära två lördagar nu i mars och april. Här är lite bilder:
Brasan! Fast här är det inte så mycket kvar av den.

Jag med en krokig korvpinne som Håkan gjort :)
Håkan


Izabelle


Jag och Jazmine (som har lite besvär med blåsten :)


Izabelle samlar pinnar och kottar


Kia


Kajsa

Och jag avslutar med en bild på Jazmine när hon sitter första gången i stolen vid bordet, med en extra kudde som stöd. Det funkade ju faktiskt och hon verkade tycka det var riktigt kul att få komma upp i våran höjd.


/Elli

måndag 4 april 2011

Badande dam

Hej! Ibland händer det ju att man får lite idétorka och behöver lite inspiration när man ska göra ett kort och då kan det vara bra att tex. ha en skiss att följa. Varje måndag lägger vi upp kortskisser på Stämpelkällanbloggen och idag är det min tur. Så jag tänkte helt enkelt visa den här på min blogg också :) Och här är kortet som jag har gjort enligt skissen: Kortet var till min mamma som fyllde år i lördags. Stämpeln heter Vera i badkar och är målad med akvarellpennor och den sitter på 3D-kuddar. Det lilla ljusrosa pappret är handgjort papper köpt på Tiimari för länge sen och det mönstrade är från Creative club. Blommorna i hörnet är utklippta från det pappret och fastsatta med vita brads och de är chalkade och glittrade. Badbubblorna har också lite glitter på sig. Rosetten är en variant som både San och Pysselgalen brukar använda sig av som är väldigt fin tycker jag, så nu ville jag prova på den :) Jag gjorde en matchande presentpåse också som rymmer både presenten och kortet.