tisdag 23 augusti 2011

30-årskort

Hallojs!

Igår fyllde min kompis Jenny år och det var inte vilken födelsedag som helst för hon fyllde 30! Så i söndags var vi bjudna hem till henne på smörgåstårta och fika och då hade jag gjort det här kortet till henne:


Jag tog ett ljusgrönt cardstock, en ganska svåranvänd färg tycker jag, men ihop med det mörkrosa blev det ändå fint och sen målade jag stämpeln i samma färger. Stämpeln är Blomsterkrans från Stämpelkällan och jag embossade motivet och målade det med akvarellpennor. Fjärilen stämplade jag en gång till på ett annat papper och klippte ut den närmsta vingen. Sedan fäste jag den med 3D-kuddar. Jag använde ganska mycket stickles på blommorna.

Siffrorna har jag ritat själv. Jag gjorde mallar i vanligt skrivarpapper, limmade fast dom på baksidan av cardstocken och klippte ut dem. Sedan la jag på ett lager 3D-lack.

Det var allt från mig för idag!

/Elli

lördag 13 augusti 2011

Chokladfodral

Hej igen!

Det här är mitt tredje inlägg under samma vecka, det måste ju vara rekord :)

Nu är det lördag och veckans projekt på Stämpelkällan är godisaskar/presentförpackningar. Jag letade lite på nätet och hittade en beskrivning på Splitcoast stampers på den här enkla och fiffiga presentförpackningen till chokladkakor. Klicka HÄR för att komma till beskrivningen.

Jag använde ett lila cardstock som jag vek så att den släta sidan kom utåt så att jag kunde vattenstämpla med de fina påfågelfjädrarna från Stämpelkällan. Det är två olika stämplar: Påfågelfjäder rak liten och Påfågelfjäder böjd liten som jag har stämplat huller om buller.

När jag sen letade bland mina stämplar för att hitta en passande textstämpel så hittade jag Njut av varje ögonblick som ju passar perfekt till choklad. Men problemet var att jag inte hade monterat den än för min EZ-foam tog slut för ett tag sen och jag har inte hunnit köpa ny... Så jag fick göra en provisorisk lösning och tog så kallad häftmassa (eller klutt-klutt som vi alltid sa när jag var liten) och satte fast stämpeln med det på akrylklossen. Och det funkade ganska okej, det gick att stämpla i alla fall :) Bredvid texten satte jag en knapp och två fjädrar: Påfågelfjäder rak och återigen Påfågelfjäder rak liten som jag stämplade med lila färg.



När man drar i snöret följer chokladkakan med upp :)



Jag ville ha en knapp som dekoration, men jag äger i princip inga knappar alls, så då gjorde jag en själv. Jag kom ihåg en beskrivning jag har läst på en blogg hur man kan göra egna knappar, så jag provade och resultatet blev jag riktigt nöjd med.

Det är väldigt enkelt, bara att antingen stansa ut (om man har en sån stans) cirka 5 st runda cirklar i cardstockpapper, annars använda nåt runt som mall och klippa ut dom (så gjorde jag). Limma ihop dem på varann, ta en håltång och gör två hål och lägg på ett lager 3D-lack ovanpå och på sidorna. Låt torka och sen är det klart, lätt som en plätt :)

Till sist en påminnelse bara: Stämpelkällan har en utmaning som pågår fram till 1:a september där man kan vinna ett hemligt pris! Gå HIT för att läsa mer!

Ha det gott!

/Elli

fredag 12 augusti 2011

Verner med paket

Hallojs!

Idag är det fredag igen och åter dags för veckans stämpel på Stämpelkällan. Nu är det gubben Verner som gäller och på den här stämpeln har han en hög med paket i knät. Så då fick det bli ett grattiskort i de lite gubbiga färgerna brunt, beige och grönt :)


Jag har även använt Grattis mörk bakgrund och den stämplade jag direkt på den beige cardstocken och jag blev allt lite förvånad när jag såg resultatet. Jag trodde stämpelfärgen skulle gå ner mer i strukturen, men det blev ett rutmönster istället! Det blev ju en rätt häftig effekt så det fick vara så. Jag har bara använt restpapper till det här kortet, därför är det lite mindre än vanligt, ca 12x12 cm.

Sen satte jag dit en gigantisk blomma och tre gigantiska brads som dekoration :) Bradsen har jag fått i ett gratis pysselpaket en gång och jag trodde aldrig jag skulle använda dem, men här funkade de faktiskt bra.


Insidan är enkel, bara två små restbitar bakom den beige fyrkanten. Alla kanter på papprena är chalkade med brunt.

Vill du ha chansen att vinna stämpeln med Verner så gå till Stämpelkällan och skriv en kommentar i veckans stämpel-inlägget. Vinnaren dras på söndag så håll utkik då!

/Elli

torsdag 11 augusti 2011

Glittrigt bebiskort

Hej på er!

Idag har jag gjort färdigt ett bebiskort som en liten nyfödd tjej ska få. Det är våra vänner Jenny och Frank som har fått en dotter och vi ska åka och hälsa på dom idag.

Så här blev kortet:

Jag har använt rosa och mörklila cardstock och ett supergulligt designpapper med små sovande ugglor på. Det har jag beställt från PY-hobby. Mycket glitter runt kanterna och på blommorna blev det, Jenny gillar glitter :) Stämplarna är alla från Stämpelkällan: Bubben, Välkommen till världen swirlig och på insidan Hjärtswirl hörne mindre.



Här är en närbild på pärlorna jag hängde från en av blommorna. Jag köpte ju en ask med småpärlor när jag skulle göra shakerlådan till Izabelle och nu fick jag användning för dem igen. Jag använde en tunn ståltråd att trä dem på.



Insidan av kortet. Jag hade bara några småbitar kvar av den lila cardstocken så därför blev det inte en hel ram runt det vita pappret, men det gjorde inget, jag tycker det blev snyggt såhär.

/Elli

söndag 7 augusti 2011

Lila kort

Hej!

Tänkte visa ett kort jag gjorde för ett tag sen till min pappas sambo som fyllde år. Jag ville göra ett enkelt, stilrent kort med raka linjer och då blev det såhär:

Fast bara raka linjer blev det ju inte, det blev en cirkel i mitten också :) I cirkeln stämplade och embossade jag den vackra stämpeln Lilja från Stämpelkällan. Jag gillar att embossa motiv, jag tycker det blir snyggt ihop med akvarellfärgen. Sedan målade jag även med en vit gelpenna för att framhäva vissa delar av blomman. Jag har använt vitt och lila cardstock samt ett designpapper från serien Fika av Maja Design som jag tycker är väldigt fint. Ordet Grattis är stämplat och embossat, stämpeln är köpt på Mixen.



Här nedan är insidan av kortet. Där använde jag samma stämpel, men jag vattenstämplade istället.



En sak till!

Stämpelkällan fyller ett år den 1:a september och det firas med en utmaning. Så gå till Stämpelkällans inspirationsblogg för att läsa mer och få chansen att vinna ett hemligt pris!

Ha det bra!

/Elli