måndag 26 mars 2012

Längesen...

Oj vad tiden går...

Mycket har hänt den senaste tiden som har gjort att jag inte direkt har prioriterat att sitta vid datorn :)

Jag har nämligen börjat jobba igen efter att ha varit mammaledig i cirka ett och ett halvt år. Det känns faktiskt väldigt kul att komma tillbaka till jobbet. Butiken har flyttat till en ny lokal så det är lite som att börja på ett nytt jobb, förutom att jag redan känner de flesta som jobbar där :)

I och med att jag har börjat jobba innebär det ju också att minstingen Jazmine har börjat på dagis! Inskolningen gick bra förutom att den blev lite uppdelad pga att hon blev sjuk.

Men jag har ju åstadkommit lite på pysselfronten i alla fall och det tänkte jag visa nu:

Här är ett litet påskkort med den senaste "veckans stämpel" från Stämpelkällan: Påskägg med fjädrar och rosett. Jag använde den stämpeln som bakgrund och satte en annan framför: Hönan Agda balanserar på ägg. En vitt band med rosett och en virkad blomma fick duga som dekorationer :)




Jag har även provat på att göra om en fotoram genom att använda stämplar. Det var kul, men otroligt pilligt! Jag ville nämligen embossa motiven, men när jag hade stämplat på ramen och hällde på embossingpulvret så fastnade det inte bara på det stämplade utan överallt! Så jag fick sitta med en smal pensel och försiktigt ta bort allt överflödig pulver... Det var ju mindre kul, men resultatet blev bra :) Jag använde den superfina Hörne swirl samt Hjärta1 enkelt litet höger och vänster.



Och sist men inte minst: Min första LO någonsin! Stämpeln Njut av varje ögonblick skulle användas och jag tänkte att den kan ju passa bra ihop med en bild på våra barn. Så då blev det en layout som jag dock inte tänker använda till något album, utan det får bli en tavla av den istället. Känner mig riktigt nöjd med den i alla fall och tjejerna är ju så fina, mina gosungar :)


Det var allt från mig för denna gång!

/Elli

torsdag 8 mars 2012

Egengjord blomma

En kväll för ett tag sen när jag satt hemma vid pysselbordet och klurade på vad jag skulle hitta på för nåt, så fick jag idén att försöka göra en egen blomma. Och jag kom på att min hjärtstans gör väldigt passande "blomblad" :)

Så här tänkte jag nu visa hur jag gör min blomma för er som har en hjärtstans och kanske vill prova på att göra nåt liknande!

Till att börja med, en bild på den färdiga blomman:





Det här behövs: Hjärtstans, två olika papper (cardstock har jag använt här men designpapper funkar lika bra), chalk, lim, sax och en stor brad.




Först stansar jag ut åtta hjärtan av ena färgen och fyra av den andra.


Sen chalkar jag alla kanter.


Sen behövs en rund bit att ha som bas att limma fast hjärtanen på. Har man en rund stans är ju det smidigt, men jag som inte har nån tog bara ett runt litet lock, ritade av och klippte ut.


Sen är det bara att börja limma fast och då sätter jag de mittemot varann. Jag börjar med fyra av de åtta hjärtanen.


Sen tar jag de fyra av den andra färgen och limmar ovanpå och "emellan".


De sista fyra gör jag lite mindre genom att klippa bort en del av spetsen.


Och de limmar jag sedan ovanpå och mitt för de understa bladen.


Jag gör ett hål i mitten och...


...sätter dit bradsen och nu är blomman klar! Jag böjer upp bladen lite för att den inte ska vara helt platt.

Jag hoppas att nån får inspiration att göra en egen blomma för det var riktigt kul! Om några dagar kan jag visa kortet där den här blomman hamnade, men inte förrän mottagaren har fått det :)

Ha en bra kväll!

/Elli

måndag 5 mars 2012

Pappa 65år!

Min pappa har nyligen fyllt 65 och därmed gått i pension. Det känns väldigt konstigt att säga att min pappa är pensionär för det låter så gammalt och det stämmer inte alls in på min pappa... Han som är så pigg och fräsch!

Han hade en födelsedagsfest för oss barn och barnbarn och lite jobbarkompisar förra lördagen och då hade jag gjort det här kortet som han fick tillsammans med presenten:


Snickaren är en stämpel från Stämpelkällan som heter SnickarVille och den har jag målat med akvarellpennor. Texten Gratulerar är också Stämpelkällans.

Jag ville ha med siffrorna 65 på kortet, men jag har ingen cuttlebug eller liknande att stansa ut siffror eller bokstäver med, så jag fick ta hjälp av datorn :) Jag satt i Photoshop och bläddrade bland fonter tills jag hittade en som jag gillade. Jag skrev ut siffrorna i lagom storlek, klippte ut dem och limmade på dem spegelvänt på baksidan av ett cardstock och klippte sedan ut dem igen. Lite mer pill än att bara stansa, men vad gör man inte... :)

Här är insidan av kortet. Tumstocken har jag hittat som bild på nätet och skrivit ut och limmat fast på en bit cardstock. Likadant med den på framsidan.

/Elli