lördag 13 augusti 2011

Chokladfodral

Hej igen!

Det här är mitt tredje inlägg under samma vecka, det måste ju vara rekord :)

Nu är det lördag och veckans projekt på Stämpelkällan är godisaskar/presentförpackningar. Jag letade lite på nätet och hittade en beskrivning på Splitcoast stampers på den här enkla och fiffiga presentförpackningen till chokladkakor. Klicka HÄR för att komma till beskrivningen.

Jag använde ett lila cardstock som jag vek så att den släta sidan kom utåt så att jag kunde vattenstämpla med de fina påfågelfjädrarna från Stämpelkällan. Det är två olika stämplar: Påfågelfjäder rak liten och Påfågelfjäder böjd liten som jag har stämplat huller om buller.

När jag sen letade bland mina stämplar för att hitta en passande textstämpel så hittade jag Njut av varje ögonblick som ju passar perfekt till choklad. Men problemet var att jag inte hade monterat den än för min EZ-foam tog slut för ett tag sen och jag har inte hunnit köpa ny... Så jag fick göra en provisorisk lösning och tog så kallad häftmassa (eller klutt-klutt som vi alltid sa när jag var liten) och satte fast stämpeln med det på akrylklossen. Och det funkade ganska okej, det gick att stämpla i alla fall :) Bredvid texten satte jag en knapp och två fjädrar: Påfågelfjäder rak och återigen Påfågelfjäder rak liten som jag stämplade med lila färg.När man drar i snöret följer chokladkakan med upp :)Jag ville ha en knapp som dekoration, men jag äger i princip inga knappar alls, så då gjorde jag en själv. Jag kom ihåg en beskrivning jag har läst på en blogg hur man kan göra egna knappar, så jag provade och resultatet blev jag riktigt nöjd med.

Det är väldigt enkelt, bara att antingen stansa ut (om man har en sån stans) cirka 5 st runda cirklar i cardstockpapper, annars använda nåt runt som mall och klippa ut dom (så gjorde jag). Limma ihop dem på varann, ta en håltång och gör två hål och lägg på ett lager 3D-lack ovanpå och på sidorna. Låt torka och sen är det klart, lätt som en plätt :)

Till sist en påminnelse bara: Stämpelkällan har en utmaning som pågår fram till 1:a september där man kan vinna ett hemligt pris! Gå HIT för att läsa mer!

Ha det gott!

/Elli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar